مراسم اختتامیه نخستین دوره از مسابقات بتن آماده برگزار شد

مراسم اختتامیه نخستین دوره از مسابقات بتن آماده ویژه مدیران کنترل کیفیت واحدهای تولیدی با حضور معاونان و جمعی از مدیران کل ستادی ، رییس مرکز تحقیقات و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ، انجمن بتن ایران و جمعی از متخصصان این صنعت توسط پژوهشگاه استاندارد، سه شنبه 6 مرداد در سالن شهید برزگری سازمان ملی استاندارد ایران برگزار شد.
جهانبخش سنجابی ، سرپرست پژوهشگاه استاندارد در این مراسم ، صنعت بتن را یکی از صنایع استراتژیک در عمران و سازندگی دانست و اظهار داشت : آسیب های ناشی از عدم کیفیت لازم در تولید بتن می تواند مشکلات جبران ناپذیری را داشته باشد.
 وی با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی برنامه ششم توسعه از سوی مقام معظم رهبری ، گفت : در بند 30 این برنامه تدوین و اجرای سند جامع و نقشه تحول نظام استانداردسازی و مدیریت کیفیت مدنظر معظم له بوده که خوشبختانه سازمان ملی استاندارد ایران در سال جاری طرح رویکرد نوین استانداردسازی را که مصداقی از برنامه های این سند می باشد در برنامه کاری خود قرار داده است .
 سنجابی در این مراسم با بیان اینکه با ارتقای سطح کیفی تولیدات باید به سمت صادرات دانش بنیان پیش رویم اظهار داشت : یکی از کلیدی ترین صنایع پیشرو صنعت ساختمان به ویژه بتن است که باید به آن توجه کرد.
 در ادامه وحید مرندی مقدم ، معاون نظارت بر اجرای استاندارد ، برگزاری این نوع مسابقات را عاملی برای کسب یافته های علمی دانست و تصریح کرد : شرکت کنندگان در مسابقات می توانند با شناخت نقاط قوت و ضعف و کسب اطلاعات جدید در افزایش و ارتقای کیفی تولیدات گام بردارند.
 مرندی مقدم ، در این مراسم برگزاری این گونه مسابقات در سطح ملی و منطقه ای را پیشنهاد داد و اظهار داشت : این موضوع باعث افزایش صادرات به ویژه در کشورهای همسایه خواهد شد.
 سپس بهزاد فرساد فر ، معاون توسعه مدیریت ، امورحقوقی و مجلس ، در جمع تولیدکنندگان بتن آماده ، یکی از بزرگترین چالش های این صنعت را عدم آگاهی و دانش تولیدکنندگان ( به ویژه در استان ها ) دانست و گفت : در سایر استان ها نگاه تولید کنندگان یک نگاه درآمدی است و به کیفیت توجه نمی شود.
 وی با اشاره به موفقیت کشور جمهوری اسلامی ایران در پروژه های عمرانی و سد سازی که بتن در ساخت آن نقش عمده ای دارد گفت : اما متاسفانه در صنعت ساختمان سازی عملکرد مناسبی نداشته ایم .
 محمدرضا ممدوحی ، معاون ارزیابی کیفیت کالا و خدمات در این مراسم خواستار ارزیابی دقیق و موثر نتایج حاصل از مسابقات و همایش ها شد و گفت : اجرای نامناسب ، عدم انجام تحقیقات علمی و نظارت ضعیف باعث می شود رشد کیفی مناسبی در تولیدات نداشته باشیم .
 وی تاکید کرد : هدف از برگزاری همایش ها و مسابقات باید رفع چالش ها و ارتقای سطح کیفی تولیدات باشد.
 فریدون بلغاری ، مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان ها ، در ادامه این مراسم بااشاره به قانون برنامه پنجم توسعه و حمایت از تولید با کیفیت در زمینه تولید اظهار داشت : لازم است با تکیه بر قوانین و مقررات از هرگونه تخطی در تولید جلوگیری به عمل آید.
 بلغاری، افزایش سطح کیفی مصالح ساختمانی را مثبت ارزیابی کرد و گفت : هر چند که امروزه رشد کیفیت80 درصدی را در تولید مصالح ساختمانی تجربه می کنیم اما لازم است که کیفیت تولیدات به بیش از استانداردهای تعریف شده برسد.
 در ادامه محمد شکرچی زاده ، رییس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن وزارت راه و شهرسازی از تلاش سازمان ملی استاندارد ایران به ویژه پژوهشگاه استاندارد در افزایش رشد کیفی مصالح ساختمانی قدردانی کرد و گفت : صنعت بتن یکی از پرمصرف ترین صنایع محسوب میشود و هر گونه اقدام کیفی در این زمینه می تواند تاثیر بسزایی در اقتصاد کلان کشور داشته باشد.
 وی با اشاره به سابقه تولید بتن در کشور خاطرنشان کرد : طی سالهای اخیر به علت توجه به کمیت، از کیفیت بتن در کشور کاسته شده است و با توجه به اینکه توان تولید مرغوب در کشور وجود دارد باید نگاه کمیتی به کیفیتی تبدیل شود.
 شکرچی زاده ارتباط بین صنعت و دانشگاه را راهکاری برای تولید با کیفیت و علمی دانست و اظهار داشت : پژوهشگاه استاندارد می تواند نقش بسزایی در استحکام و عملیاتی شدن ارتباط بین صنعت و دانشگاه داشته باشد.
  .کلهر ، رییس انجمن بتن ایران در این مراسم نیز رفع چالش های تولید بتن مرغوب و سایر مصالح ساختمانی را منوط به ارتباط بین صنعت و دانشگاه دانست و تاکید کرد : باید موانع تولید باکیفیت شناسایی و در صدد رفع آن برآییم
وی خواستار هماهنگی دستگاههای ذیربط در تولید مصالح ساختمانی به ویژه بتن شد و افزود : با آموزش های لازم در تولید مرغوب می توانیم شاهد رشد کیفی در خصوص تولید مصالح ساختمانی باشیم .
 همچنین بهزاد سعیدی رضوی ، رییس پژوهشکده برق، مکانیک و ساختمان پژوهشگاه استاندارد در این مراسم گفت : این مسابقات ویژه مدیران کنترل کیفیت و با اهداف اشاعه و ترویج فرهنگ استاندارد، ایجاد بستر مناسب برای پژوهش های مورد نیاز در صنعت بتن، شناخت بهتر میزان تاثیر اجزاء مختلف تشکیل دهنده بتن، آشنایی و مهارت بیشتر مدیران کنترل کیفیت در ارائه طرح اختلاط بتن با مقاومت بالا و سیمان محدود، تلاش برای افزایش دوام بتن و به دنبال آن افزایش عمر مفید ساختمان ها و ایجاد انگیزه به منظور تلاش بیشتر برای تولید بتن با کیفیت برگزار شد.
 در پایان با حضور مسئولان حاضر در مراسم از برگزارکنندگان ، اعضای کمیته علمی ، اعضای کمیته داوری و برگزیدگان این دوره از مسابقات با اهداء لوح ، تقدیر به عمل آمد.

منبع خبر: پورتال سازمان ملی استاندارد

۷ اَمرداد ۱۳۹۴ ۰۹:۵۴