این طرح پژوهشی به درخواست شرکت کشت و صنعت کوروش، توسط متخصصین پژوهشکده غذایی، کشاورزی و حلال، به منظور بررسی مقایس های عملکرد آنتیاکسیدانهای طبیعی تجاری در غلظتهای مختلف مجاز، با نام های تجاری Nasure 17 (اسانس رزماری)، Nasure 19 (توکوفرولهای طبیعی و اسانس رزماری) و Nasure 70 (مخلوط توکوفرولهای طبیعی) و آنتیاکسیدان سنتزی TBHQ در غلظت ppm 75 در روغن آفتابگردان پرداخته شد تا بتوان این آنتیاکسیدانهای طبیعی را جایگزین TBHQ در صنعت روغنهای خوراکی نموده و محصولی ایمن را در جهت سلامت مردم به بازار عرضه کرد. نتایج نشان میدهد که وجود اسانس رزماری در نمونهها منجر به کاهش تولید محصولات ناشی از اکسیداسیون ثانویه و بالطبع کاهش میزان عدد آنیزیدین شدهاست. در کل با توجه به مقادیر به دست آمده برای اکسیداسیون کلی (عدد توتوکس) و مقاومت با استفاده از دستگاه رنسیمت، میتوان اظهار داشت که غلظت 3/0 درصد از Nasure 19 را میتوان جایگزین مناسبی برای ppm 75 از TBHQ در استاندارد ملی ایران به شماره 1300 و در نهایت برای استفاده در صنعت روغنهای خوراکی در نظر گرفت.