اتمام طرح پژوهشی با عنوان " بررسی امکان جایگزینی آنتی‏اکسیدان‏های طبیعی (عصاره رزماری، مخلوط رزماری و توکوفرول‏ها، و مخلوط توکوفرول‏ها) به جای آنتی‏اکسیدان‏های سنتزی در روغن آفتابگردان "

این طرح پژوهشی به درخواست شرکت کشت و صنعت کوروش، توسط متخصصین پژوهشکده غذایی، کشاورزی و حلال، به منظور بررسی مقایس ه‏ای عملکرد آنتی‏اکسیدان‏های طبیعی تجاری در غلظت‏های مختلف مجاز، با نام ‏های تجاری Nasure 17 (اسانس رزماری)، Nasure 19 (توکوفرول‏های طبیعی و اسانس رزماری) و Nasure 70 (مخلوط توکوفرول‏های طبیعی)  و آنتی‏اکسیدان سنتزی TBHQ در غلظت ppm  75 در روغن آفتابگردان پرداخته شد تا بتوان این آنتی‏اکسیدانهای طبیعی را جایگزین TBHQ   در صنعت روغن‏های خوراکی نموده و محصولی ایمن را در جهت سلامت مردم به بازار عرضه کرد. نتایج نشان می‏دهد که وجود اسانس رزماری در نمونه‏ها منجر به کاهش تولید محصولات ناشی از اکسیداسیون ثانویه و بالطبع کاهش میزان عدد آنیزیدین شده‏است. در کل با توجه به مقادیر به دست آمده برای اکسیداسیون کلی (عدد توتوکس) و مقاومت با استفاده از دستگاه رنسیمت، می‏توان اظهار داشت که غلظت  3/0 درصد از Nasure 19 را می‏توان جایگزین مناسبی برای ppm  75 از TBHQ   در استاندارد ملی ایران به شماره 1300 و در نهایت برای استفاده در صنعت روغن‏های خوراکی در نظر گرفت.

رسانه جدید

۱۵ اَمرداد ۱۴۰۳ ۰۸:۲۰
پژوهشگاه استاندارد |
تعداد بازدید : ۱۴۴