News

گزارش سی و ششمین اجلاس CAC در مقر سازمان FAO

گزارش سی و ششمین اجلاس CAC در مقر سازمان FAO

سی و ششمین اجلاس کمیسیون کدکس غذایی CAC در مقر سازمان خواربار کشاورزی (FAO) در کشور ایتالیا،  شهر رم، از تاریخ 5-1 جولای 2013 برابر با 21-17 تیر ماه سال جاری برگزار گردید

این اجلاس  با حضور 620 شرکت کننده از 128 کشور عضو،  یک سازمان عضو، یک کشور ناظر و چهل و یک سازمان دولتی و غیر دولتی از جمله نماینده های سازمان ملل متحد به ریاست آقای  Dave از هند  و به همراهی 3 نایب رئیس از کانادا، سوئیس و غنا با بررسی و تصویب  18 دستورکار ، برگزار گردید. در این اجلاس، 2 نماینده از دفتر  نمایندگی فائو واقع در رم (آقای دکتر تقوی سفیر فائو به عنوان سخنگو و آقای مهندس زارعی همکار ایشان ) و خانم دکتر پیراوی ونک رییس پژوهشکده غذایی و کشاورزی پژوهشگاه استاندارد به عنوان نماینده سازمان ملی استاندارد، به عنوان نمایندگان ایران حضور یافتند.

 از مهمترین دستاورد های این اجلاس برای کشور، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ا- پیوست  استاندارد شماره گذاری مواد افزودنی(INS)، با محوریت و رهبری ایران از مرحله 8/5 تدوین به مرحله 8 ارتقا و مصوب اعلام گردید.

2-  استاندارد انار که مدیریت و رهبری آن تا مرحله 5 به عهده ایران بود و به دلیل عدم شرکت نماینده ایران در اجلاس تخصصی میوه و سبزی تازه رهبری تدوین این استاندارد پس از 4 سال تلاش بی وقفه اعضای کارگروه انار، موضوع در بند اندازه و یکنواختی استاندارد به کشور  آمریکا واگذار گردید که در ادامه مراحل تدوین این استاندارد،  باز هم ایران به عنوان عضو فعال و تاثیر گذار تا مرحله 8 این ا ستاندارد مشارکت جدی خود را ادامه و در اجلاس مذکور استاندارد انار به مرحله 8 ارتقا و تصویب گردید.

 

3-  با توجه به تلاش های ایران در خصوص تصویب موضوع استاندارد دوغ و پیشبرد آن تا مرحله 3 و به دلیل عدم شرکت نماینده ایران در اجلاس خاور نزدیک به عنوان هماهنگ کننده منطقه ای، این استاندارد به کشور لبنان واگذار گردید که در این اجلاس با گفتگو های صورت گرفته با نمایندگان کشور لبنان، در خواست مدیریت مشترک این پروژه اظهار گردید و مقرر شد در اجلاس آتی خاور نزدیک این موضوع مطرح و توافق لازم برای مشارکت ایران به عنوان رهبر در این  پروژه تصویب شود.

4- تاسیس کمیته فنی ادویه جات و گیاهان معطر که از سال قبل در دستور کار CAC از سوی کشور هند و با حمایت از جانب کشورها به ویژه ایران قرار گرفت و تصویب گردید.

5- برنامه میان مدت استراتژی کدکس که برای سال های 2019- 2014 مصوب گردید که مورد حمایت کشور ایران قرار گرفت که این برنامه باید به عنوان برنامه میان مدت کمیسیون ملی کدکس غذایی ایران در دستور کار کمیته اجرایی قرار گیرد.

6- در خصوص پیشنهادات استاندارد های منطقه ای با موضوعات لبن، آویشن کوهی( زاتار)، گوشت منجمد شده و خمیر خرما مربوط به کشورهای منطقه خاور نزدیک مورد حمایت قرار گرفتند و در خصوص غذای حلال به صورت استاندارد بین المللی کدکس، حمایت لازم از سوی ایران انجام گرفت که در دستور کار کمیته های مرتبط کدکس غذایی ایران قرار خواهد گرفت.
Jul 10, 2013 08:16
A108416B-ED57-4228-A661-A1F700D27D4A |
Number of visit : 228

Comments

Sender name is required
Email is required
Characters left: 500
Comment is required

The standard research institute as the most important research and research authority of the standardization system in the country as well as the bridge between the centers of production and application of science, with the aim of completing the scientific chain and gaining national trust in products and services, is seeking to create the appropriate and appropriate context. Acquiring the necessary tools, while guiding the universities and research centers to meeting the scientific requirements of standardization, underpins the "transformation of scientific findings into standards" and "development of research-based standards" in order to introduce and transfer scientific advances to industries, service centers and ultimately at the level. Society provides. There are 4 research institutes, 15 research groups, 2 virtual research groups and more than 110 specialized laboratories in the standard research institute, providing the necessary background for research.
Central office address: Tehran - southern side of Vanak Square - Sixth Floor
Phone: 5-88879461-021
Fax: 88887080-021
Head office: Karaj - Industrial City - Standard Square - National Organization Iran Standard - Standard Research Institute
Telephone Center: 8-32806031-026
info@standard.ac.ir