از جمله توانمندی های پژوهشکده صنایع غذایی و فرآوردههای کشاورزی تدوین استانداردهای ملی و بین المللی می باشد.
استانداردهای ملی توسط سازمان ملی استاندارد ایران -به عنوان مقام ذی صلاح- تهیه میشوند. در تدوین و تجدیدنظر این استانداردها کارشناسان و اعضای هیات علمی پژوهشکده صنایع غذایی و فرآوردههای کشاورزی با همکاری نمایندگان تولیدکنندگان، مصرف کنندگان، اعضاء مراکز علمی، فنی و مراکز اداری و تجاری مشارکت فعال دارند.
- مشارکت در تدوین استانداردهای بین المللی
پژوهشکده صنایع غذایی و فرآوردههای کشاورزی، با عضویت در سازمان های بینالمللی ایزو (ISO)، کدکس (CODEX) و اندازه شناسی (OIML) در فعالیت های تدوین استاندارد این سازمان ها مشارکت می نماید. نحوه مشارکت در این فعالیت ها، از طریق تشکیل کمیته های فنی متناظر با کمیته های بین المللی و سامان دهی مشارکت گروه های ذی نفع و ذی ربط انجام می گیرد. این کمیته ها تحت نظارت سازمان ملی استاندارد ایران فعالیت می نمایند و وظیفه اصلی آن ها بررسی و اظهار نظر در مورد پیش نویس استانداردهای بین المللی در مراحل مختلف تدوین و پیشنهاد تدوین استاندارد بین المللی با توجه به مزیت های ملی و پتانسیل کشور می باشد. لذا با توجه به اهمیت موضوع، پرسنل پژوهشکده صنایع غذایی و فرآوردههایکشاورزی، مسئولیت دبیری چندین کمیته فنی متناظر ایزو، کدکس و اندازه شناسی را بر عهده دارند. هم چنین دبیرخانه بین المللی یک کمیته فنی ایزو نیز در این پژوهشکده می باشد.
استانداردهای بین المللی ایزو در دست تدوین به رهبری کارشناسان پژوهشکده صنایع غذایی و فرآوردههای کشاورزی
Stage |
Date of Approval |
Title |
TC/SC |
WD |
2014 |
Pulp, paper and board -- Microbiological examination -- Part 3: Enumeration of yeast and mould based on disintegration
|
TC6/SC2
|
WD |
2018 |
Foodstuffs — Determination of aflatoxin B1, and the total content of aflatoxins B1, B2, G1 and G2 in cereals, nuts and derived products -HPLC-(revision ISO 16050)
|
TC34 |
WD |
2014 |
Animal feeding stuff- terminology
|
TC34/SC10 |
WD |
2017 |
ISO/CD 21703 Microbiology-Microbiological test methods for liquid hand dishwashing
|
TC91 |
استانداردهای تدوین شده توسط پرسنل پژوهشکده صنایع غذایی و فرآوردههای کشاورزی در زمینه ی میکروبیولوژی مواد ارایشی در سازمان ایزو به رهبری پروژه جمهوری اسلامی ایران
ردیف |
نام استاندارد ( فارسی) |
نام استاندارد ( انگلیسی) |
1 |
مواد آرایشی- میکروبیولوژی- شمارش مخمر و کپک
|
ISO 16212:2008 Cosmetics - Microbiology - Enumeration of yeast and mould
|
2 |
مواد آرایشی- میکروبیولوژی- شناسایی باکتری کاندیدا آلبکانس
|
ISO 18416:2007 Cosmetics - Microbiology - Detection of Candida albicans |
3 |
مواد آرایشی- میکروبیولوژی- شناسایی میکرو اورگانیسم های اختصاصی و غیر اختصاصی
|
ISO 18415:2007 Cosmetics - Microbiology - Detection of specified and non-specified microorganisms |
4 |
مواد آرایشی- میکروبیولوژی- دستورالعمل های کلی برای آزمون های میکروبی
|
ISO 21148:2005 Cosmetics - Microbiology - General instructions for microbiological examination |
5 |
مواد آرایشی- میکروبیولوژی- شمارش و شناسایی باکتری های مزوفیل و هوازی
|
ISO 21149:2006 Cosmetics - Microbiology - Enumeration and detection of aerobic mesophilic bacteria |
6 |
مواد آرایشی- میکروبیولوژی- شناسایی باکتری اشرشیاکلی
|
ISO 21150:2006 Cosmetics - Microbiology - Detection of Escherichia coli
|
7 |
مواد آرایشی- میکروبیولوژی- شناسایی باکتری پزودوموناس آئروژینوزا
|
ISO 22717:2006 Cosmetics - Microbiology - Detection of Pseudomonas aeruginosa |
8 |
مواد آرایشی- میکروبیولوژی- شناسایی باکتری های استافیلو کوکوس اورئوس
|
ISO 22718 :2006 Cosmetics - Microbiology - Detection of Staphylococcus aureus
|
9 |
مواد آرایشی- میکروبیولوژی- راهنماهایی برای ارزیابی خطر و شناسایی فرآورده های با ریسک پایین میکروبی
|
ISO 29621:2010 Cosmetics - Microbiology - Guidelines for the risk assessment and identification of microbiologically low-risk products |
استانداردهای کدکس تدوین شده و در دست تدوین با رهبری پرسنل پژوهشکده صنایع غذایی و فرآوردههای کشاورزی
عنوان استاندارد |
عنوان کمیته |
تاریخ انتشار |
تعیین حد مجاز آفلاتوکسین در مغز های درختی (بادام، فندق، پسته)
|
آلاینده های مواد غذایی
|
2008
|
روش نمونه برداری از مغزهای درختی (بادام، فندق و پسته) برای آزمون آفلاتوکسین ها
|
آلاینده های مواد غذایی
|
2008
|
میوه انار
|
میوه ها و سبزی های تازه
|
2013
|
سیستم های شماره گذاری برای مواد افزودنی
|
افزودنی های مواد غذایی
|
در دست تدوین
|
میوه کیوی
|
میوه ها و سبزی های تازه
|
در دست تدوین
|
اصلاحیه استاندارد روغنهای نباتی (گردو، بادام، فندق، پسته، بذر کتان، آواکادو ) |
روغن ها و چربی های خوراکی
|
در دست تدوین
|
بیشینه باقیمانده آفت کش ها در غذا و خوراک دام (تعیین استامی پراید در پسته)
|
باقیمانده آفت کش ها
|
در دست تدوین
|
بیشینه باقیمانده آفت کش ها در غذا و خوراک دام (تعیین ایمیداکلو پراید در پسته) |
باقیمانده آفت کش ها
|
در دست تدوین
|