سرکه فرآورده ای است که در شکل سنتی خود، از تخمیر پیوسته و دوگانه (الکلی و استیکی) مواد غذایی حاوی قند و کربوهیدراتهای ساده (مانند انگور، خرما و …) تولید میشود و از تاریخ 1392/04/01 مشمول استانداردهای اجباری شده است. در تولید صنعتی سرکه، از تخمیر غوطه وری استفاده میشود و الکل اتیلیک، توسط باکتریهای اسید استیک، در استاتور (فرمانتور) و با عمل هوادهی، تبدیل به اسید استیک میشود. در پایان فرآیند، محلول اسیدی حاصل به وسیله خاک بنتونیت صاف شده و با استاندارد کردن اسیدیته آن، بسته بندی میشود. سرکه در فرهنگ غذایی بیشتر ملت های دنیا جایگاه ویژه ای دارد و برای نگهداری مواد غذایی (ترشی)، به عنوان جزیی از ماده غذایی (سس) و بهبود دهنده برخی بیماریها به مقدار قابل توجهی استفاده میشود.
متاسفانه امروزه سودجویان با رقیق کردن اسید استیک پتروشیمی اقدام به عرضه سرکه ی تقلبی نموده و ضمن به خطر انداختن سلامتی مصرف کنندگان، با قیمت های پایین، بازار تولیدکنندگان با کیفیت را میگیرند. در این تحقیق نمونه هایی از سرکه و اسید استیک پتروشیمی تهیه شد و متغیرهایی مانند: عناصر، اسیدهای آلی، مواد فرار، H- NMR، نسبت ایزوتوپهای کربن 13 به 12مورد بررسی قرار گرفت تا شاخص هایی برای شناسایی سرکه های تقلبی از نوع اختلاط شده مورد ارزیابی قرار گیرد. در پایان نیز نمونه هایی مخلوط (از سرکه و اسید استیک) تهیه و بررسی شد.