سخنرانی علمی با عنوان " اصول کار و کاربردهای دستگاه پیشرفته MALDI-TOF در ایمنی و اصالت سنجی مواد غذایی" توسط جناب آقای دکتر محمد فرجی، عضو هیات علمی پژوهشکده صنایع غذایی و فراوردههای کشاورزی در روز یکشنبه مورخ 21/02/1404 در پژوهشگاه استاندارد برگزار شد. روش MALDI-TOF MS به تازگی به عنوان ابزاری قدرتمند برای شناسایی روتین ایزولههای بالینی ظاهر شده است. شناسایی با استفاده از MALDI-TOF MS برای باکتریها نشان داده است که سریعتر، دقیقتر و هزینه اثربخشتر از تکنیکهای فنوتیپی یا روشهای مولکولی سنتی است. شناسایی سریع و قابل اعتماد باکتریهای مرتبط با غذا نیز از اهمیت حیاتی برای فرآوری غذا و کیفیت محصول برخوردار است. این تکنیک همچنین ابزاری قدرتمند و قابل اعتماد در تشخیص تقلب و تحلیل اصالت منبع انواع مختلف غذا (شیر، گوشت، روغن خوراکی و غیره) می باشد. بر این اساس در این سخنرانی که با حضور همکاران پژوهشگاه و سازمان ملی استاندارد ایران برگزار شد، جناب آقای دکتر فرجی اصول کار دستگاه را به دقت تشریح کردند و نیز در ادامه کاربردهای متنوع و پیشرفته این تکنیک در حوزه ایمنی و اصالت سنجی مواد غذایی، با مثالهایی از مقالات روز دنیا تشریح و مورد بررسی قرار گرفت.