فعال سازی آزمایشگاه شیرینی و شکلات در گروه پژوهشی شمالغرب گروه پژوهشی منطقهای شمالغرب به عنوان اولین گروه پژوهشی منطقهای در کشور فعالیت خود را در جهت تحقق اهداف پژوهشی اداره کل و واحد های تولیدی و خدماتی، در استان آذربایجان شرقی آغاز نمود. استان آذربایجان شرقی با دارا بودن حدود 280 واحد تولیدی شیرینی و شکلات و با تولید بیش از 1032 نوع فراورده دارای پروانه استاندارد استاندارد، به عنوان قطب شیرینی و شکلات بخش عمده ای از محصول بازارهای داخلی و خارجی را تامین می کند و با دارا بودن سهم 40 درصدی، اولین صادر کننده شیرینی و شکلات در کشور محسوب می گردد. با توجه به اهمیت موضوع، گروه پژوهشی شمالغرب برای اولین بار در سطح کشور، آزمایشگاه مرجع شیرینی و شکلات را با همکاری و مساعدت اداره کل استاندارد استان آذربایجان شرقی راهاندازی نموده و مصمم است، طرح های پژوهشی متعددی را در جهت بررسی کلی وضعیت این صنعت و همچنین طرح و حل مشکلات واحدهای تولیدی و ارتقاء سطح کیفی محصولات شیرینی و شکلات، نظارت بر عملکرد آزمایشگاههای بخش خصوصی استان آذربایجانشرقی (بعنوان همکار اداره استاندارد در ارزیابی انطباق محصولات تولید داخل ووارداتی) و از طرفی کمک به بهبود سلامت مواد غذایی و تدوین استانداردهای ملی و منطقهای مرتبط با همکاری سایر سازمان ها و دانشگاهها پیشبینی و اجرایی نماید. فعال سازی آزمایشگاههای گروه پژوهشی شمالغرب در استان آذربایجانشرقی در جهت نیل به اهداف زیر انجام می گیرد: • استفاده بهینه از فضای آزمایشگاهی وامکانات و تجهیزات موجود • انجام آزمون بر روی کالاهای مشمول استانداردهای اجباری و تشویقی به عنوان آزمایشگاه مرجع • انجام آزمون های بین آزمایشگاهی و صحه گذاری آزمون ها برای کنترل آزمایشگاههای همکار و رسیدگی به شکایات و نمونه های اعتراضی به عنوان تنها مرجع رسمی در این زمینه- توجه به دانش افزایی و به روز شدن کارشناسان • برگزاری دوره های آموزشی / بازآموزی برای مسئولین کنترل کیفیت و آزمایشگاههای همکار و سایر متقاضیان • انجام پروژه های تحقیقاتی و پژوهشی مشترک ومرتبط با برنامه های پژوهشی و آموزشی سایر سازمانها و واحد های تولیدی • انجام فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی،به منظور ارتقاء کیفیت کالا و خدمات و بهبود روش های تولید و کارایی صنایع و مشارکت در تدوین استاندارد های ملی و بین المللی. • افزایش میزان بهرهوری، کارآیی و دقت، استفاده بهینه ازمنابع و همچنین ارتقاء و بهبود کیفیت در فرایند ارائه خدمات و تضمین سلامت، ایمنی و بهداشت مصرف کنندگان از دستاوردهای طرح فعال سازی می باشد. لازم به ذکر است با راه اندازی آزمایشگاه شیرینی و شکلات درگروه پژوهشی شمالغرب 18 نوع محصول شیرینی و شکلات شامل 18 محصول و 47 فراورده قابلیت آزمون خواهند داشت. این محصولات شامل انواع تافی و آبنبات- کیک –پشمک - ویفر- مرباو مارمالاد – کلوچه - آدامس - غلات صبحانه - کرم کاکائو - شیرینی آردی - شکلات - بیسکوئیت – انواع کراکر- قهوه فوری –انواع پودر کاکائو -نان برنجی - فرآورده های ژله ای - فرآوردهکاکائویی می باشند.