(ISOTC34-SC20-Food loss and waste)
نخستین
نشست تخصصی کمیته فنی متناظر ISOTC34-SC20 با محوریت هدررفت و
ضایعات مواد غذایی، با حضور گسترده نمایندگان دانشگاهها، بخش خصوصی، آزمایشگاههای
همکار، وزارت بهداشت، سازمان حفاظت محیطزیست، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ملی
استاندارد ایران برگزار شد.
در آغاز
جلسه، دبیر کمیته (خانم دکتر شکوفه شارخی رضایی) ضمن خوشآمدگویی به اعضا، برنامه
نشست را تشریح کردند. در ادامه، سرکار خانم دکتر مهناز قنبریان (رئیس جلسه) نیز با
خیرمقدم به مدعوین، بر ضرورت همافزایی و مشارکت فعال ذینفعان در فرآیند تدوین
استانداردهای ملی و بینالمللی تأکید کردند.پس از خوشامدگویی، خانم دکتر محمودی
(دبیر کمیته متناظر ISO/TC34) توضیحاتی درباره چگونگی مشارکت
ایران در تدوین استانداردهای بینالمللی ارائه دادند. خانم دکتر حمیده نیکبین (نماینده دفتر
مطالعات تطبیقی سازمان ملی استاندارد) نیز با قدردانی از حضور اعضا، بر اهمیت
استمرار نقشآفرینی ذینفعان در فرآیندهای بینالمللی تأکید نمودند.در ادامه، دبیر
کمیته اهداف، ساختار ، فعالیت های جاری و برنامههای آتی کمیته را تشریح کردند و
پس از آن، مدعوین به بیان دیدگاهها، پرسشها و پیشنهادات خود درباره توسعه و
ارتقای فعالیتهای کمیته پرداختند.با پیشنهاد جناب آقای دکتر فرشید شکرخدایی (رئیس
کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی ایران) و موافقت اعضا، مقرر شد
نشستهای تخصصی کمیته بهصورت ماهانه و با همکاری اتاق بازرگانی ایران ، همزمان
بهصورت حضوری و آنلاین برگزار شود. همچنین توافق شد که تا پایان سال ۱۴۰۴، دستکم یک پیشنهاد استاندارد
بینالمللی از سوی این کمیته تدوین و به سازمان ایزو ارائه گردد.
شایان
ذکر است که جلسه ترمیم ساختار این کمیته در تاریخ ۸ اردیبهشتماه ۱۴۰4 تشکیل شد و خانم دکتر شکوفه
شارخی رضایی (کارشناس پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی پژوهشگاه استاندارد) با رأی
اعضا بهعنوان دبیر کمیته انتخاب شدند و دبیرخانه کمیته به پژوهشگاه
استاندارد منتقل شد.