طرح پژوهشی بررسی و صحه گذاری روش اندازه گیری اسید بنزوئیک و اسید سوربیک و نمک‌های آن‌ها به روش کروماتوگرافی مایع در نمونه های شربت میوه ای

طرح پژوهشی «پژوهشی بررسی و صحه گذاری روش اندازه گیری اسید بنزوئیک و اسید سوربیک و نمک های آن ها به روش کروماتوگرافی مایع در نمونه های شربت میوه ای» به اتمام رسید.

طرح پژوهشی با عنوان «پژوهشی بررسی و صحه گذاری روش اندازه گیری اسید بنزوئیک و اسید سوربیک و نمک های آن ها به روش کروماتوگرافی مایع در نمونه های شربت میوه ای» در پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده های کشاورزی پژوهشگاه استاندارد انجام و به اتمام رسید.

این طرح پژوهشی به منظور بررسی کارایی استاندارد ملی ۱۱۵۴۱ برای اندازه گیری اسید بنزوئیک و اسید سوربیک در شربت های میوه ای، توسط محمد فرجی به عنوان مجری طرح، انجام گردید. یکی از چالش های صنایع تولید کننده شربت های میوه ای، گزارش صحیح میزان نگهدارنده در این فرآورده ها می باشد. با توجه به اینکه برای تعیین میزان اسید بنزوئیک و اسید سوربیک در نمونه های شربت میوه ای از روش آزمون ذکر شده در استاندارد ملی ۱۱۵۴۱ استفاده می شود و این فرآورده ها در دامنه کاربرد این استاندارد نیستند، در نتیجه چالش های بزرگی به دلیل گزارش نتایج مثبت کاذب در این نمونه ها برای صنعت ایجاد شده است.

در این راستا، بررسی دقیقی بر روی حجم وسیعی از نمونه های شربت انجام شد و مشخص گردید که استاندارد ملی ۱۱۵۴۱ برای نمونه های شربت کارایی ندارد و یکی از ترکیبات بافت نمونه مزاحمت شدیدی با پیک بنزوئیک اسید دارد. در نتیجه در این طرح پژوهشی اصلاح، بهینه سازی و معتبرسازی روش آزمون ذکر شده در استاندارد ملی ۱۱۵۴۱ برای نمونه های شربت میوه ای در دستور کار قرار گرفت. نتایج طرح پژوهشی نشان داد که روش اصلاح شده کارایی و قدرت تفکیک بسیار مناسبی را برای جداسازی اسید بنزوئیک و پیک مزاحم ایجاد می کند. امید است نتایج طرح راه تدوین استاندارد ملی پژوهش محوری را برای اندازه گیری اسید بنزوئیک و اسید سوربیک در نمونه های شربت میوه ای فراهم کند.

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۱۲:۳۳
تعداد بازدید : ۸۴۸