در بیست و ششمین اجلاس کدکس روغنها و چربیهای خوراکی که از 6 تا 10 اسفندماه سال جاری در کوالالامپور مالزی برگزار شد، استانداردهای بینالمللی مطرح شده برای پنج روغن گیاهی جدید سلامت بخش، به رهبری جمهوری اسلامی ایران مصوب گردید.
در بیست و ششمین اجلاس کدکس روغنها و چربیهای خوراکی که از 6 تا 10 اسفندماه سال جاری در کوالالامپور مالزی برگزار شد، استانداردهای بینالمللی مطرح شده برای پنج روغن گیاهی جدید سلامت بخش، به رهبری جمهوری اسلامی ایران مصوب گردید.
به گزارش دبیر کمیته فنی متناظر کدکس روغن و چربی ایران، تصویب مرحله تسریع شده 5 به 8 در اجلاس بینالمللی کدکس روغن و چربی برای تصویب نهایی در چهل و دومین کمیسیون کدکس (CAC) در خصوص 5 روغن به طور همزمان بیسابقه بوده که این مهم به واسطه تلاش و بررسی و انجام پروژههای تحقیقاتی 6 ساله کمیته فنی کدکس روغن و چربی ایران به منظور جمعآوری اطلاعات دقیق و صحیح علمی از کشور با همکاری متخصصین از سایر کشورها بدست آمده است. شایان ذکر است که این دستاورد با ارزش از نظر رویکرد تغذیهای و سلامتبخشی و همچنین صادرات و تجارت با توجه به ظرفیت و زیرساخت مناسب کشور در این رابطه، مورد تقدیر اعضای کدکس روغن و چربی از سراسر دنیا و هیات رییسه اجلاس بینالمللی مذکور قرار گرفت. بر همین اساس پس از تصویب پیش نویس استانداردها در کمسیون بینالمللی کدکس اخیر، استانداردهای مصوب به فهرست روغنهای خوراکی گیاهی (Codex stan 210) که استاندارد پایه و اصلی روغنها و چربیهای خوراکی محسوب شده و مبنای عمل سازمان تجارت جهانی میباشد، به همراه ویژگی آنها اضافه میشود.
این روغنها شامل روغن مغزهای خوراکی فندق، بادام، گردو و پسته به همراه روغن تخم کتان است. همانطور که اشاره گردید، رهبری این کمیته با جمهوری اسلامی ایران و همکاری کشور هندوستان و 20 کشور عضو و سازمان ناظر بینالمللی انجام گرفته است. در این اجلاس، زهرا پیراوی ونک عضو هیات علمی پژوهشگاه استاندارد و دبیر کمیته فنی متناظر کدکس روغن و آزادمرد دمیرچی استاد دانشگاه تبریز و رییس کمیته فنی متناظر کدکس روغن به همراه دو نماینده ازصنعت روغن حضور داشتند.