معصومه اطهری نیا

معصومه

اطهری نیا

۱۳ مهر ۱۳۹۸

۲۲ آبان ۱۴۰۱

هیات علمی

32806031-026

پژوهشگاه استاندارد پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی گروه میکروبیولوژی

مربی

سوابق تحصیلی 

الف)تحصیلات 

 رشته تحصیلی  گرایش رشته تحصیلی درجه علمی  دانشگاه محل تحصیل  شهر محل تحصیل   کشور محل تحصیل تاریخ فراغت از تحصیل 
 زیست شناسی  علوم گیاهی کارشناسی ارشد پیام نور تهران
تهران  ایران  1383
 زیست شناسی  علوم گیاهی کارشناسی  تبریز  تبریز ایران   1376
مهندسی علوم و صنایع غذایی
 میکروبیولوژی مواد غذایی
 دکتری تخصصی
 آزاد تهران شمال
 تهران  ایران  

ب)پایان نامه های تحصیلی 

 عنوان پایان نامه مقطع تحصیلی 
مطالعه تاثیر میدان مغناطیسی ایستا برروی رشد و نمو اندام زایشی نر در گیاه  Cicer arientinum  - کارشناسی ارشد

بررسی الگوی ژن های مقاوم به آنتی بیوتیک به روش PCR از باکتری های جدا شده در آب آشامیدنی شهری و آب معدنی بسته بندی - دکتری تخصصی

بر

سوابق فعالیت های پژوهشی

الف)کتب

 عنوان کتاب همکار/همکاران  نوع اثر (ترجمه،تالیف،گردآوری،ویرایش )   ناشر شهر محل نشر  کشور محل نشر  سال چاپ 
رکوردی وجود ندارد. 

ب)مقالات منتشر شده 

 نویسندگان عنوان مقاله  نام نشریه  شماره  صفحه  سال چاپ 
معصومه اطهری نیا، دکتر سید علی نجومی  ارزیابی ژنوتوکسیسیتی به روش القاء میکرونوکلئی با استفاده از لاروهای آمفی بین  تازه های بیوتکنولوژی سلولی و مولکولی   7  97  1391
معصومه اطهری نیا، ساره داورزنی  درباره لیستریا مونوسایتوژنز بیشتر بدانیم سنبله   211 14   1390
معصومه اطهری نیا، ساره داورزنی  کاربرد ISO 22000 و سیستم های مدیریت ایمنی موادغذایی در پیشگیری از آلودگی با لیستریا مونوسایتوژنز در مواد غذایی آماده خوردن  علوم و صنایع غذایی   0 207   1389
 معصومه اطهری نیا، مدیریت احتمال خطر روش های خوبی را ایجاد می کند  ماهنامه استاندارد  216  33   1389
معصومه اطهری نیا، مهتاب نوری، دکتر فائزه قناتی  بررسی اثرات میدان مغناطیسی ایستا بر تکوین اندام زایشی نخود  بیولوژی کاربردی   1388 
معصومه اطهری نیا، ساره داورزنی  سمی کربازاید در مواد غذایی  سنبله  177  14 1387
 معصومه اطهری نیا، چای پرطرفدارترین نوشیدنی در جهان  ماهنامه استاندارد   189 29  1387 
معصومه اطهری نیا، مهتاب نوری ، دکتر فائزه قناتی  بررسی اثرات میدان مغناطیسی ایستا بر برخی ویژگی های مورفولوژیک و بیوشیمیایی گیاه نخود در مرحله رشد رویشی  پژوهش و سازندگی   0 62 1387
 معصومه اطهری نیا، دانشگاه ها در جمهوری کره : آموزش نسل آینده متخصصان   ISIRI/ISO FOCUS  4 17 1386
 معصومه اطهری نیا، همه آنچه درباره آدامس باید بدانید  سنبله  230  36 1392
معصومه اطهری نیا، ساره داورزنی  دباره لیستریا مونوسایتوژنز بیشتر بدانیم ( بخش دوم)  سنبله   233 28 1393
 معصومه اطهری نیا، Investigation of Entric Gram-Negative Bacilli Contamination Mzafati Date   Journal of Genes, Microbes and Immunity  2013   2013 
 معصومه اطهری نیا، Evaluation of Bacillus cereus contamination in packed Mazafati dates   Journal of Genes, Microbes and Immunity   2014    2014 
 معصومه اطهری نیا،  Evaluation of Salmonella contamination in packed Mazafati dates Journal of Genes, Microbes and Immunity   2014    2014 
معصومه اطهری نیا، ساره داورزنی  درباره لیستریا مونوسایتوژنز بیشتر بدانیم ( بخش پایانی )     234  42 1393
 معصومه اطهری نیا،  فرآورده های تراریخته و روش های نوین شناسایی آنها
 ایمنی زیستی
   77  1399
 معصومه اطهری نیا،  علل و خطرات افزایش حضور باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک درآب های آشامیدنی
 آب و توسعه پایدار
 3 73
 1400

 معصومه اطهری نیا، شیلا صفائیان، ناهید رحیمی فرد، رضوان موسوی ندوشن،بابک پوراکبری

تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی ژن مقاومت بتالاکتاماز 1- TEM در سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از آب های آشامیدنی

 مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی
 دوره 11 شماره 1
   1401

ج)مقالات ارایه شده در همایش،کنفرانس و غیره

نویسنده/نویسندگان  عنوان مقاله  عنوان همایش،کنفرانس و غیره  شهر محل برگزاری  کشور محل برگزاری  نحوه ارایه مقاله(سخنرانی یا پوستر)  سال ارایه 
معصومه اطهری نیا، فخری سادات حسینی، فرنوش عطار  formulation of the horse chestnut emulgel for chronic venous insufficiency   دومین کنگره ملی گیاهان دارویی   تهران  ایران پوستر 1392
معصومه اطهری نیا، فخری سادات حسینی، جلیل افشار  preparation ao an herbal emulgel for treatment of hemorrhoids   دومین کنگره ملی گیاهان دارویی   تهران  ایران پوستر 1392
 معصومه اطهری نیا، آلودگی میکروبی خرمای بسته بندی شده   سمینار سالانه اعضای هیات علمی   کرج  ایران   سخنرانی 1391
معصومه اطهری نیا، فخری سادات حسینی بررسی میزان آلودگی خرمای مضافتی بسته بندی شده به آنتروکوک های روده ای   همایش ملی بهداشت و ایمنی غذا   شیراز  ایران پوستر  1391
معصومه اطهری نیا، فخری سادات حسینی بررسی میزان آلودگی خرمای مضافتی بسته بندی شده به استافیلوکوکوس اورئوس کواگولاز مثبت   همایش ملی بهداشت و ایمنی غذا   شیراز  ایران  پوستر  1391 
معصومه اطهری نیا، ساره داورزنی  بررسی میزان آلودگی خرمای مضافتی بسته بندی شده به باسیلوس سرئوس   اولین همایش ملی خرما و امنیت غذایی  اهواز  ایران  پوستر   1391
معصومه اطهری نیا، رامتین احمدی  بررسی میزان آلودگی خرمای بسته بندی شده به سالمونلا هفدهمین کنفرانس سراسری و پنجمین کنفرانس ملی زیست شناسی  کرمان  ایران  پوستر  1391 
معصومه اطهری نیا، ساره داورزنی  بررسی میزان آلودگی خرمای بسته بندی شده با کلی فرم و اشریشیاکلی   هفدهمین کنفرانس سراسری و پنجمین کنفرانس بین المللی زیست شناسی   کرمان  ایران  پوستر  1391 
معصومه اطهری نیا، ساره داورزنی، مهدی دوچشمه  استاندارد و ایمنی در آزمایشگاه های میکروبیولوژی مواد غذایی   سومین همایش ملی ایمنی زیستی و مهندسی ژنتیک   تهران   ایران  پوستر 1390
معصومه اطهری نیا، فتانه شکرالهی ، مهدی دوچشمه، ساره داورزنی  بررسی کیفیت بهداشتی آب های بطری شده   یازدهمین کنگره سراسری تغذیه ایران   شیراز  ایران پوستر 1389
معصومه اطهری نیا، فتانه شکرالهی ، مهدی دوچشمه، ساره داورزنی  کاربرد سیستم تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی و کاهش آلودگی آفلاتوکسین در بادام زمینی   یازدهمین کنگره سراسری تغذیه ایران   شیراز  ایران  پوستر 1389 
معصومه اطهری نیا، ساره داورزنی، مهدی دوچشمه   کاربرد سیستم تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی در فرآوری بادام زمینی   شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران   تهران   ایران  پوستر 1389
معصومه اطهری نیا، ساره داورزنی ، مهدی دوچشمه   بررسی میزان آلودگی آب های بسته بندی شده   شانزدهمین کنفرانس سراسری و چهارمین کنفرانس بین المللی زیست شناسی   مشهد  ایران  پوستر 1389
معصومه اطهری نیا، ساره داورزنی   استاندارد، ویژگی و تعیین میزان آلودگی زیره سبز   اولین همایش اقتصاد و بازاریابی گیاهان دارویی غرب کشور   سنندج  ایران  پوستر 1388
معصومه اطهری نیا، مهتاب نوری   بررسی تاثیر میدان مغناطیسی ایستا بر تکوین اندام های زایشی در گیاه نخود   چهاردهمین کنفرانس سراسری و دومین کنفرانس بین المللی زیست شناسی   تهران  ایران پوستر 1385
معصومه اطهری نیا، مهتاب نوری ، فائزه قناتی   study on the effects of static magnetic field on the development of pea in the vegetative phase   سیزدهمین کنفرانس سراسری و اولین کنفرانس بین المللی زیست شناسی   رشت  ایران سخنرانی 1384
معصومه اطهری نیا، مهتاب نوری ، پرویز عبدالمالکی   بررسی اثر میدان مغناطیسی ایستا بر میزان لیگینین دیواره و پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی گیاه نخود
دوازدهمین کنفرانس سراسری زیست شناسی   همدان  ایران پوستر 1383
 معصومه اطهری نیا، تاثیر میدان مغناطیسی بربرخی ویژگی های مرفولوژیکی و بیوشیمیایی حبوبات     کرج ایران سخنرانی 1386
معصومه اطهری نیا، فخری سادات حسینی   بررسی میزان آلودگی خرمای مضافتی بسته بندی شده به کپک و ممخمر   بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی   شیراز ایران پوستر 1392
 معصومه اطهری نیا، کاربرد سیستم تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی در زنجیره تولید مواد غذایی   دومین کنگره ملی پژوهشگران ایمنی غذاضتهران   تهران  ایران پوستر 1392
معصومه اطهری نیا، اهمیت استقرار سیستم های مدیریت ایمنی مواد غذایی در تولید مواد غذایی »آماده خوردن   دومین کنگره ملی پژوهشگران ایمنی غذاضتهران   تهران ایران پوستر 1392
معصومه اطهری نیا، تضمین ایمنی و بهداشت مواد غذایی با اجرای استاندارد ایزو 22000 در واحدهای تولید کننده مواد غذایی   دومین کنگره ملی پژوهشگران ایمنی غذاضتهران   تهران  ایران پوستر 1392
 معصومه اطهری نیا، Investigation of entric Gram-negative bacilli contamination in mazafati date   International Iranian Congress of Microbiology   تهران  ایران پوستر 2013
معصومه اطهری نیا، Hazard analysis and critical control point (Haccp) system Agriproducts processesing سومین کنگره ملی گیاهان دارویی   مشهد ایران پوستر 1393
معصومه اطهری نیا، Application of ISO 22000 for the control of E coli-contamination ready to eat food   پانزدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی   تهران ایران پوستر 1393
 معصومه اطهری نیا، ارزیابی انطباق محصولات با استانداردها و نقش آنها در تجارت بنین المللی   اولین کنگره ملی سلامت غذا   کرج  ایران پوستر 1393
معصومه اطهری نیا، ارزیابی انطباق محصولات با استانداردها و نقش آنها در تجارت بنین المللی   اولین کنگره ملی سلامت غذا   کرج ایران پوستر  
معصومه اطهری نیا، فخری سادات حسینی   بررسی میزان آلودگی خرمای مضافتی بسته بندی شده به کپک و ممخمر   بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی شیراز ایران پوستر 1392
 معصومه اطهری نیا، Evaluation of mold contamination in liquid sugar palm by using DG18    شانزدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران تهران ایران پوستر 1394
 معصومه اطهری نیا، بررسی میزان آلودگی قند مایع خرما به میکروارگانیسم های مزوفیل هوازی با استفاده از محیط کشت PCA   بیست و سومین کنگره علوم و صنایع غذایی ایران تهران ایران پوستر 1394
 معصومه اطهری نیا، Standard, characteristic and determination of contamination in cumin    پنجمین کنگره ملی گیاهان دارویی اصفهان ایران پوستر 1395
 معصومه اطهری نیا،  روش های تشخیص و شناسایی بروسلا در مواد غذایی کنگره بین المللی میکروب شناسی
 تهران  ایران  سخنرانی  1399

د)پروژه های تحقیقاتی

عنوان طرح   نوع فعالیت در طرح(مجری اصلی،مدیر اجرایی،همکار،مشاور وغیره) محل پژوهش  وضعیت فعلی طرح 
ارزیابی تاثیر میدان های مغناطیسی بر رشد و نمو، اندام زایی و فیزیولوژی پاره ای از گیاهان زراعی  همکار  دانشگاه تربیت مدرس  خاتمه یافته 
بررسی آلودگی خرمای بسته بندی شده از مراکز در استان تهران   مجری اصلی  پژوهشگاه استاندارد   خاتمه یافته 
 بررسی ویژگی های میکروبیولوژی فرآورده رب گوجه فرنگی در سطح کشور
 مجری اصلی
 پژوهشگاه استاندارد
 خاتمه یافته

سوابق تدوین استاندارد ملی / بین المللی

 عنوان تدوین نوع تدوین  تاریخ تصویب
میکروبیولوژی مواد غذایی و خوراک دام- راهنمای الزامات کلی برای آزمون   راهنما   
میکروبیولوژی مواد غذایی و خوراک دام- آماده سازی آزمایه سوسپانسیون اولیه و رقت های اعشاری برای آزمون میکروبی- قسمت 4 : مقررات ویژه برای آماده سازی فرآورده ها به جز گوشت شیر ماهی و فرآورده های آنها   روش آزمون   1392
میکروبیولوژی دسر و فرآورده های ژله ای - ویژگی و روش آزمون   ویژگی   1392
میکروبیولوژی چای - ویژگی ها و روش های آزمون   ویژگی    1392
میکروبیولوژی مواد غذایی و خوراک دام- آماده سازی آزمایه سوسپانسیون اولیه و رقت های اعشاری برای آزمون میکروبی – قسمت 4 : مقررات ویژه برای آماده سازی فرآورده ها به جزء شیر، گوشت ، ماهی و فرآورده های آنها   روش آزمون   
میکروبیولوژی مواد غذایی و خوراک دام- آماده سازی آزمایه سوسپانسیون اولیه و رقت های اعشاری برای آزمون میکروبی – قسمت 6 : مقررات ویژه برای آماده سازی نمونه های گرفته شده در مرحله اول تولید   روش آزمون  
میکروبیولوژی مواد غذایی کنسرو شده- سترون تجاری- ویژگی ها و روش های آزمون   ویژگی     
میکروبیولوژی انواع (قند و شکر) و شیرین‌کننده‌ها - ویژگی‌ها و روش‌های آزمون   ویژگی     
میکروبیولوژی مواد غذایی- راهنمای اصول استقرار و کاربرد معیارها راهنما   
شیر و فرآورده های آن- کشت های آغازگر مزوفیلیک - شمارش باکتری های اسید لاکتیک تخمیر کننده سیترات- روش شمارش کلنی در 25 درجه  روش آزمون   
انواع سوپ های خشک- ویژگی های میکروبیولوژی   ویژگی   
میکروبیولوژی عسل- ویژگی ها و روش های آزمون   ویژگی و روش آزمون  
میکروبیولوژی مواد غذایی و خوراک دام- روش جامع برای جستجو و شناسایی گونه های آنتروپاتوژنیک ویبریو- قسمت اول: شناسایی ویبریو پاراهمولیتیکوس و ویبریو کلرا   روش آزمون  
میکروبیولوژی مواد غذایی و خوراک دام-آماده سازی سوسپانسیون اولیه و رقت های اعشاری برای آزمون های میکروبیولوژی - قسمت اول : مقررات کلی برای آماده سازی سوسپانسیون اولیه و رقت های اعشاری   روش آزمون   
میکروبیولوژی مواد غذایی و خوراک دام- روش جامع برای شمارش کلی فرم ها - روش شمارش کلنی   روش آزمون   
مواد غذایی - کاربرد مواد طعم دهنده - راهنما   راهنما   
میوه های تازه- بسته بندی و حمل و نقل - آئین کار بهداشتی   آئین کار   
غذای پخته و از پیش پخته شده در کیترینگ- آیین کار بهداشتی   آئین کار   
خرمای نرم بسته بندی شده- ویژگی های و روش های آزمون میکروبیولوژیک  ویژگی  1392 
فرآورده های یخی خوراکی و مخلوط های یخی - ویژگی های میکروبیولوژی   ویژگی   
مواد غذایی- راهنمای کاربرد اصول کلی بهداشت مواد غذایی برای کنترل لیستریا مونوسایتوژنز   راهنما   
موادغذای فرآوری شده به روش حرارتی و بسته بندی شده در ظروف نفوذ ناپذیر - روش اندازه گیری PH   روش آزمون   
میکروبیولوژی مواد غذایی و خوراک دام- روش جامع برای شناسایی گونه های بالقوه انتروپاتوژنیک ویبریو- قسمت دوم : شناسایی گونه هایی به غیراز ویبریو پاراهمولیتیکوس و ویبریوکلرا   روش آزمون  
کیفیت آب- ارزیابی ژنوتوکسیسیتی به روش القاء میکرونوکلئی - قسمت اول : ارزیابی ژنوتوکسیستی با استفاده ازلاروهای آمفی بین   روش آزمون   
حمل و نقل مواد غذایی فله و نیمه بسته بندی شده - آئین کاربهداشتی   آئین کار  
میکروبیولوژی آب معدنی طبیعی - ویژگی ها و روش های آزمون   ویژگی و روش آزمون    
تصفیه و گندزدایی آب مورد استفاده در شناگاه ها ، قسمت دوم : روش جذب ترکیبی ، انعقاد ، صاف سازی و کلرزین   روش آزمون   
تصفیه و گندزدایی آب مورد استفاده در شناگاه ها، قسمت اول - الزامات کل   راهنما   
 میکروبیولوژی مواد غذایی کنسرو شده- سترون تجاری- ویژگی ها و روش های آزمون  ویژگی و روش آزمون  
 میکروبیولوژی انواع (قند و شکر) و شیرین‌کننده‌ها - ویژگی‌ها و روش‌های آزمون  ویژگی و روش آزمون  
 میکروبیولوژی قهوه و فرآورده‌های آن- ویژگی‌ها و روش‌های آزمون  ویژگی و روش آزمون  
 میکروبیولوژی انواع شیر خشک، انواع خوراک کمکی و غذاهای ویژه برای نوزادان و کودکان - ویژگی‌ها و روش‌های آزمون  ویژگی و روش آزمون  
 میکروبیولوژی زنجیره غذایی- روش جامع برای جستجو و شناسایی گونه‌های کرونوباکتر روش آزمون  
 میکروبیولوژی خرمای خشک و نیمه‌خشک- ویژگی‌ها و روش‌های آزمون  ویژگی و روش آزمون  
 میکروبیولوژی پودر کاکائو و فرآورده های کاکائو- ویژگی ها و روش های آزمون  ویژگی و روش آزمون  
 میکروبیولوژی فرآورده های قنادی و شیرینی- ویژگی ها و روش های آزمون  ویژگی و روش آزمون  
 میکروبیولوژی زنجیره غذایی- روش جامع برای جستجو و شناسایی گونه ­های بروسلا  ویژگی و روش آزمون  
     

سوابق فعالیت های آموزشی

 موسسه محل تدریس نام دوره / درس تاریخ 
دانشگاه آزاد اسلامی  آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی    1392
دانشگاه جامع علمی کاربردی  میکروبیولوژی مواد غذایی    1392
دانشگاه جامع علمی کاربردی  میکروبیولوژی عمومی    1393
پژوهشگاه استاندارد  دوره های کارآموزی و دانشجویی    1394
پژوهشگاه استاندارد  دوره های کارآموزی و دانشجویی   1395 تاکنون

سوابق فعالیت های اجرایی 

سمت  نوع وظایف محوله   محل فعالیت  تاریخ
رابط تدوین گروه میکروبیولوژی       
سرپرست دفتر امور هیات علمی        از سال 1393 تا 1396
هیات علمی گروه میکروبیولوژی        از سال 1390 تاکنون
 رئیس آزمایشگاه غلات و فرآورده‌های آن      از سال 1392 تاکنون
 رئیس آزمایشگاه فرآورده های قنادی      از سال 1392 تاکنون
 رئیس آزمایشگاه فرآورده های آرایشی و بهداشتی      از سال 1399 تاکنون
 

ارزیاب فنی در ارزیابی آزمایشگاه های همکاربراساس الزامات استاندارد 17025

     از سال 1393 تاکنون

تشویق ، بورس تحصیلی ، جوایز ، تقدیرها

 عنوان  علت دریافت  محل دریافت مقام اعطا کننده تاریخ دریافت
جشنواره پژوهش  پژوهشگر برتر پژوهشگاه استاندارد   رتبه دوم  1391
استقرار سیستم مدیریت کیفیت در آزمایشگاه های میکروبیولوژی براساس استاندارد ISO/IEC 17025 همکاری در برقراری سیستم پژوهشکده غذایی و کشاورزی     1384 
آزمون کفایت تخصصی PT   انجام موفقیت آمیز آزمون  پژوهشکده غذایی و کشاورزی   1386 
 استقرار سیستم مدیریت کیفیت درآزمایشگاه های میکروبیولوژی براساس استاندارد ISO/IEC 17025
 همکاری در برقراری سیستم
 پژوهشکده غذایی و کشاورزی
   1400

عضویت در انجمن ها و مجامع علمی

 نام مجمع نوع همکاری و سمت محل فعالیت مجمع مدت عضویت
 کمیته فنی متناظر کیفیت آب  عضو   از سال 1389 تا کنون
 عضویت در کمیته فنی  متناظر  ایزو میکروبیولوژی TC34 / SC 9  عضو    از سال 1390 تاکنون

داوری ، ویراستاری و همکاری با هیات تحریریه مجلات علمی - پژوهشی

نام مجله  محل انتشار مجله  نوع همکاری با مجله مدت همکاری 
همایش صنایع تخمیری با رویکرد استاندارد سازی  داوری مقالات همایش     
 ایمنی زیستی
  داور
 

شرکت در دوره های مختلف(آموزشی، پژوهشی)

 نام دوره 

نوع (سطح) دوره محل برگزاری  تاریخ برگزاری
(e-Learning course on the ISO22000:2005 food safety management system ( phase 3     تهران  2008
 دوره آموزشی آشنایی با GMP   مالزی 2014
مقدمه ای بر تجزیه و تحلیل مخاطرات ایمنی مواد غذایی در راستای تحقق اهداف استراتژی شورای هماهنگی کدکس مواد غذایی
  پژوهشگاه استاندارد 1395 
بهداشت ، ایمنی و محیط زیست (HSE عمومی)    پژوهشگاه استاندارد  1395  
شناسایی خطرات (HSE)    پژوهشگاه استاندارد 1395  
ارزیابی ریسک (HSE)    پژوهشگاه استاندارد  1395  
ممیزی بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE )    پژوهشگاه استاندارد 1395  
 ایمنی مواد غذایی برگزار شده توسط دانشگاه هلند
   سازمان استاندارد
 1400
 سایر دوره های برگزار شده توسط سازمان و پژوهشگاه استاندارد
     

تاریخ آخرین بروزرسانی ۲۲ آبان ۱۴۰۱