آزمون تصدیق عملکرد تجهیزات توانبخشی - الکتروتراپی
امروزه با توسعه شهرنشینی، ماشینی‌شدن و تغییر سبک زندگی، اهمیت خدمات فیزیوتراپی به عنوان یکی از شاخه های توانبخشی بیش از گذشته احساس می‌شود. فیزیوتراپی یکی از حوزه های مهم علوم پزشکی و توانبخشی است که نقش موثری در ارتقای سطح سلامت جامعه دارد. فیزیوتراپی راهکاری موثر و با کمترین عارضه است که در درمان بیماری‌ ها و اختلالات عصبی، ماهیچه‌ای و اسکلتی کاربرد دارد. پیشگیری از بروز بیماری ها، توان‌بخشی و بازتوانی، درمان و افزایش سطح سلامت عمومی در جامعه از مهم ترین اهداف علم فیزیوتراپی است. بهبود کیفیت زندگی و افزایش سطح سلامت عمومی مهم ترین تاثیر فیزیوتراپی بر نظام سلامت است. سالمندان نیز قشر مهمی هستند که می توانند از فیزیوتراپی بهره ببرند. فیزیوتراپی راهکاری موثر در کاهش عوارض دوران سالمندی و افزایش سطح سلامتی سالمندان در جامعه است. بهبود مهارت¬های حرکتی، کاهش و درمان محدودیت های حرکتی، تقویت عضلات ضعیف شده و افزایش توانمندی های افراد معلول و سالمند از مهم ترین اهداف فیزیوتراپی هستند. امروزه انواع دستگاه الکتروتراپی در مراکز فیزیوتراپی مورد استفاده قرار می گیرند و این تجیهزات به عنوان مدالیته ای موثر در تسکین دردهای اسکلتی عضلانی کاربرد دارند. در شرایط کلی الکتروتراپی برای بهبود گردش خون، کاهش درد، تقویت ماهیچه ها، ترمیم بافت ها و تقویت و رشد استخوان ها استفاده می شود. میزان تاثیر الکتروتراپی به شدت ولتاژ اعمال شده بر بدن، نوع جریان، نوع و قدرت اندام و شرایط دیگر بیمار بستگی دارد. هدف از اجرای این طرح، تجهیز آزمایشگاه توانبخشی و تهیه دستورالعمل های اجرایی در راستای آزمون تجهیزات الکتروتراپی در این آزمایشگاه است.
پایان یافته
1400/10/27