میزان حد مجاز باقیمانده آفتکشها (MRL) به عوامل مختلف از جمله تنوع مصرف آفتکش، سبد غذایی هر کشور و حد مجاز روزانه سم که میتواند وارد بدن انسان شود (ADI)، بستگی دارد.
میزان حد مجاز باقیمانده آفتکشها (MRL) به عوامل مختلف از جمله تنوع مصرف آفتکش، سبد غذایی هر کشور و حد مجاز روزانه سم که میتواند وارد بدن انسان شود (ADI)، بستگی دارد. لذا ضروری است هر کشور با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی خود نسبت به تعیین MRL های ملی اقدام نماید. تعیین شاخصهای حداکثر مجاز باقیمانده آفتکشها با هدف تضمین سلامت جامعه و تحقق یکی از الزامات مهم پایش باقیمانده آفتکشها در محصولات کشاورزی برای اولین بار در سال 89 در قالب یک فعالیت متمرکز تیمی در موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور انجامگردیده و حاصل آن تعیین MRL های ملی برای تمامی آفتکشهای ثبت شده در کشور بر روی محصولات کشاورزی در آن مقطع زمانی و تدوین 8 استاندارد ملی برای گروههای مختلف محصولات کشاورزی بوده است.
با توجه به اینکه هیأت نظارت بر ثبتِ سموم، به طور مستمر و با توجه به درخواست شرکتهای تولیدکننده آفتکش، کاربرد ترکیبات جدیدی را برای مبارزه شیمیایی با آفات بر روی محصولات کشاورزی ثبت و یا کاربرد برخی از آفتکشها را حذف و یا معلق مینماید و از این رو فهرست سموم مجاز در کشور به طور مستمر در حال بهروزرسانی است. در همین رابطه کمیته کشوری تعیین MRL متشکل از نماینده پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی رویا نوربخش به عنوان دبیر کمیته و متخصصان و اعضای هیأت علمی سایر سازمانهای ذیربط از ابتدای بهمن 1395 آغاز به کار نموده و ضمن بررسی جدیدترین متدهای تعیینMRL ملی و جمعآوری آخرین اطلاعات مربوط به ثبت و کاربرد آفتکشهای جدید، مبادرت به تعیینMRL های ملی بر پایه ارزیابی خطر و بر مبنای دادههای ملی نمودهاست.