با توجه به اهمیت تشخیص آنتروباکتر ساکازاکی در شیرخشک نوزادان و انواع غذای کودک،این آزمون بر اساس استاندارد ملی شماره 9430 با عنوان "شیر و فرآوردههای آن- روش جستجو و شناسایی آنتروباکترساکازاکی"در آزمایشگاه پژوهشگاه استاندارد راهاندازی شد
با توجه به اهمیت تشخیص آنتروباکتر ساکازاکی در شیرخشک نوزادان و انواع غذای کودک، این آزمون بر اساس استاندارد ملی شماره 9430 با عنوان "شیر و فرآوردههای آن- روش جستجو و شناسایی آنتروباکترساکازاکی" توسط خانم مهندس مژگان حیدرپور، در آزمایشگاه میکروبیولوژی پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی پژوهشگاه استاندارد راهاندازی شد. منبع بینالمللی استاندارد مذکور ISOI/IDF 22964: 2006 میباشد که با توجه به اهمیت شناسایی آن در انواع مواد غذایی، در سال 2017 تجدید نظر شده است و در حال حاضر استاندارد ملی آن نیز در دست تجدید نظر می باشد. این باکتری از جمله پاتوژنهای فرصت طلب میباشد و تاکنون میزان بالایی از مرگ و میر ناشی از عفونت با آن گزارش شده است. شیر خشک نوزاد به عنوان منبع اصلی شیوع این باکتری شناخته شده است. زمانی که پودر شیر خشک با آب گرم ترکیب میشود، این باکتری به سرعت تکثیر یافته و میتواند طیف وسیعی از بیماریهای مهلک مانند مننژیت، سپتیسمی، انتروکولیت نوزادان و آبسه مغز را ایجاد نماید. مواردی از آلودگی با آنتروباکترساکازاکی در بلژیک، فرانسه، منطقه غرب آسیا و آمریکا گزارش شده است. در حال حاضر، ردیابی آنتروباکترساکازاکی در برگه مشخصات فنی اکثر اقلام وارداتی مورد استفاده در شیرخشک و غذای کودکان لحاظ شده است. بنابراین، علاوه بر محصول نهایی، تمام مواد پایه مورد استفاده در تولید غذای کودک، شامل پودرهای پروبیوتیک و بخصوص اقلام وارداتی باید از نظر وجود این باکتری مورد بررسی قرار گیرند.