برای کاهش تب بازار باید ماندگاری کالا در گمرکات به حداقل برسد

 

نیره پیروزبخت در آیین هشتمین جشنواره پژوهش و فناوری که صبح امروز در سازمان ملی استاندارد برگزار شد، با اشاره به اینکه سازمان استاندارد، ماهیت پژوهشی و نظارتی دارد، اظهار کرد: توجه به آینده بر پایه پژوهش از اهمیت بالایی برخوردار است.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به اینکه دولت دغدغه تامین کالاهای مورد نیاز مردم را دارد، گفت: شرایط کشور ایجاب می کند کمترین ماندگاری کالا را در گمرک داشته باشیم.

وی با اشاره به اهمیت تحول گرایی و توسعه منطقه ای، عنوان کرد: برای تسریع رویکرد آینده باید سیاست گذاری مناسبی داشته باشیم.

پیروزبخت با بیان اینکه سیاست های کلان کشور به موضوع پژوهش توجه ویژه ای دارد، گفت: اکنون وارد نسل پنجم می شویم، این نسل تمدن ساز است و مسئولان باید در سیاست های خود عبور از نسل چهارم را مدنظر قرار دهند اما این موضوع اتفاق نیفتاده است.

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران ادامه داد: بسیاری از مواقع می بینیم استفاده کنندگان از علم و تکنولوژی تخصص لازم را در این زمینه ندارند و این مهم بر لزوم عبور از نسل چهارم تاکید دارد تا به نسل پنجم که نسل سرنوشت ساز کشور است، برسیم.

پیروزبخت با تاکید بر اینکه باید از فرار نخبگان جلوگیری کنیم و به آنها انگیزه دهیم، گفت: شاید با این اقدام بتوانیم مسیر پیشرفت کشور را تسهیل کنیم.

پژوهشگاه سازمان استاندارد ایران ماهیتی حساس و خاص دارد.

وی با اشاره به اینکه برخی مسائل موجب شده که به نقش عالمان در تولید علم توجه نداشته باشیم، گفت: بسیاری از اندیشمندان ایران به قوه مجریه مشاوره می دهند.

رییس سازمان ملی استاندارد با اشاره به اینکه پژوهشگاه استاندارد به عنوان بازوی پژوهشی در ساختار سازمان ملی استاندارد ایران قرار گرفته است گفت: فعالیت های این پژوهشگاه بسیار مثبت بوده است، بطوریکه بخش عظیمی از موفقیت های سازمان در سالهای اخیر در پوشش فعالیت های مطالعاتی پژوهشگاه نهایی شده است.

پیروزبخت با بیان اینکه اعتقاد و اعتمادی که به مجموعه پژوهشگاه سازمان استاندارد است موجب شده اقدامات مثبتی در این پژوهشگاه انجام شود که خروجی مطلوب داشته باشد، گفت: شناخت عمیق و دقیق سرپرست پژوهشگاه روند فعالیت های این مرکز تحقیقاتی را رو به جلو برده است. وی به قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد اشاره کرد و افزود: در این قانون تکلیف پژوهشگاه حساس و سخت تر شده است و در حوزه های اجرایی ورود پیدا کرده اند و سازمان استاندارد پیش بینی و تحلیل موضوعات را از این مجموعه انتظار دارد.

وی با بیان اینکه نیاز ملی و بین المللی به سازمان ملی استاندارد و به دنبال آن پژوهشگاه بالا می رود، گفت: همه مطالعات و تحقیقات در پژوهشگاه انجام می شود که در موضوع ذرت شاهد این موضوع بودیم و توانستیم از کیان خود دفاع کنیم.

استانداردسازی نیاز ملی است.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: اگر بتوانیم نیاز ملی که بحث استانداردسازی است را در مجرای پژوهشگاه تعریف کنیم، به پیشرفت می رسیم.

پیروزبخت با بیان اینکه مرجع سازمان ملی استاندارد پژوهشگاه است، گفت: هر موضوعی که از سوی پژوهشگاه اعلام می شود، قطعی است.

وی با بیان اینکه باید مرجعیت آزمایشگاه ها در همه جا صحیح باشد، گفت: باید در این راستا هر روز بیشتر از گذشته تلاش کنیم.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به اینکه بر اساس سنت قدیمی استاندارد باید اجباری شود تا سازمان استاندارد ورود کند اما این درست نیست، گفت: اکنون پژوهشگاه به این نکته رسیده که باید به گواهی دانش بنیان برسیم.

به گفته پیروزبخت، وضعیت کشور اکنون ایجاب می کند که کمترین ماندگاری کالا را در گمرک داشته باشیم. دولت دغدغه تامین کالاهای مورد نیاز مردم را دارد و اگر کوچک ترین خللی در آزمایشگاه های پژوهشگاه صورت گیرد قطعاً به مشکل خواهیم خورد.

وی با بیان اینکه سرعت و دقت در پژوهشگاه از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: یکی از مزایای پژوهشگاه جلوگیری از ماندگاری کالا، در دسترس بودن کالا و در نهایت مانع از گرانی بیش از حد کالاهاست.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه نقش استاندارد و استاندارد سازی بی بدیل و یکتاست، گفت: باید بیشتر از قبل به اقدامات خود اعتماد داشته باشیم.

 

 

 

۲۰ آذر ۱۳۹۸ ۱۶:۵۲
تعداد بازدید : ۷۱۹