عسل یک محلول اشباع از قندها است که به عنوان یک منبع طبیعی از قندها مصرف می شود و درطب سنتی به دلیل خواص ضد میکروبی، ضد التهاب و اثرات آنتی اکسیدانی کاربرد دارد. بنابراین، روش های کنترل کیفیت عسل و تشخیص تقلب در آن بسیار مهم است. به همین دلیل هدف این مطالعه تدوین و اعتبارسنجی یک روش آنالیز ساده برای تشخیص تقلب در عسل به کمک کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا بود. روش پیشنهادی شامل جداسازی فروکتوز، گلوکز و ساکارز با استفاده از ستون آمینی و آشکارساز ضریب شکست و حلال استونیتریل و آب (80:20)صورت گرفت.
روش تدوین شده جهت سنجش میزان قندها فروکتوز، گلوکز و ساکارز در راستای تشخیص تقلب در عسل در 20 نمونه انجام گرفت و با تعیین محدوده خطی، حد تشخیص، حد مقدار، تکرارپذیری و تجدیدپذیری و درصد بازیافت اعتبارسنجی شد.
پایان یافته
1398/12/10
1400/07/17